Loading...
11 maart 2014#

Nieuwe projecten in ontwikkeling

op het moment van schrijven van dit stukje ben ik druk bezig niet alleen hier mee bezig maar ook ben ik bezig met de ontwikkeling van nieuwe projecten die deels ook buiten mijn ‘normale’ specialiteiten plaatsvinden.

Zo ben ik bezig met een aantal concept voor zeker 2 verschillende festivals waar ik een theaterstuk/performance ga doen in combinatie met anderen en daarnaast ben ik ook bezig met ontwikkeling van decor voor een groot dance festival. En dit keer niet alleen denkend in videomapping of VJ maar meer met de magie die ik naar mensen wil overbrengen. In bijna alle concepten die ik bedenk, dan wel samen met een team, probeer ik mensen te verbazen of voor de gek te houden.

Houdt mijn website in de gaten voor de laatste updates. Op dit moment kan ik gewoon nog niet veel beeld laten zien omdat het nogal veel in conceptfase is.

20 februari 2014#

Solarboat Challenge TU Delft

Op dit moment ben ik druk bezig met de voorbereidingen en ontwerp van een videopresentatie van de Solarboat Challenge voor het team van de TU Delft. Hiervoor ga ik een videomapping in combinatie met een videopresentatie maken die van 5 tot en met 9 maart vertoond zal worden. Beeldmateriaal kan ik nog niet laten zien maar verwacht een bijzondere presentatie

20 januari 2014#

Het Oude Noorden

Voor het programma ‘Het oude Noorden’ voor TV Rijnmond heb ik een item ge-edit over het bekende Rotterdamse ‘Kookpunt’. Deze week is deze te bekijken op televisie. Hieronder al de promo.

19 oktober 2013#

Festival See Me Hear Me 8 & 9 November 2013

Op 8 & 9 november sta ik met mijn audiovisuele kunsten op het See me Hear me Festival in Theater de Gouvernestraat te Rotterdam.
Ze hebben een korte beschrijving over mij op hun website staan:

Het oprekken van de verbeelding

Emile Steginga, visual artist, speelt met beeld en onze verbeelding. Al zijn werk vindt plaats in het visuele medium, of dit nu gaat om vj-sets, video mapping (projecties op driedimensionele objecten) of het maken van documentaires. Steginga, die Audiovisueel Ontwerp studeerde aan de Willem de Kooning Academie, is multi-inzetbaar. Wie bekend is met het Rotterdamse uitgaansleven zag misschien al zijn projecties tijdens de PKHS-feesten. En voor de medewerkers van de Parade maakte Steginga een visueel verslag van de zomer die zij samen doorbrachten op het festival.

Voor See Me Hear Me bracht Emile de iconen uit het logo tot leven. Tijdens het festival brengt hij ze weer op een andere manier in beeld. We laten ons graag verrassen door de jonge beeldpionier.

Zie voor meer informatie en kaarten: http://www.seemehearme.nl/
seemehearme

2 september 2013#

De Parade medewerkersfilm

Elk jaar word er voor het theaterfestival de Parade een medewerkersfilm gemaakt, een film voor de medewerkers en degenen waar zij dit mee willen delen. Dit jaar heb ik een film gemaakt waar ik zoveel mogelijk medewerkers/artiesten/etc. van de parade in beeld wou krijgen. Je zou echt het idee moet krijgen dat je alle hoeken en gaten van de Parade hebt gezien. Deze film heb ik gemaakt in opdracht van Mobile Arts en gemaakt in samenwerking met Silvano Gijzel. De film is gedraaid & ge-edit tijdens het festival want bij het einde van het festival zou deze vertoond worden. Hier kunt u de hele film bekijken zoals deze aan het publiek getond was en met veel gejuich is ontvangen.

4 juni 2013#

Route du Nord

Aanstaande vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni 2013 ga ik exposeren in Rotterdam, als onderdeel van de ‘Route du Nord’. Ik zal exposeren met mijn videomapping project “Cubes & Pyramids”. Dit is voor komen vloeien uit mijn eerdere werk als VJ/Videomapper met onder andere kubussen en piramides. Daar is nu een mozaiek uit ontstaan wat ik dit weekend onder andere zal exposeren.

Hiervoor heb ik hiermee ook geexposeerd op het Kunstenaarsbal in de Overhoekstoren in Amsterdam en bij het Pakhuis Festival als onderdeel van een VJ/videomapping act.

4 april 2013#

Het Kunstenaarsbal

Aanstaande vrijdag 5 april zal ik met mijn video-installatie ‘cubes and pyramids’ staan op het Kunstenaarsbal in Amsterdam, de opening is om 17:00 uur. De expo loopt tot en met donderdag 11 april.
Dit is mijn eerste expositie sinds mijn afstuderen naast mijn VJ praktijken

Cubes and Pyramids

Kunstenaarsbal

6 juli 2012#

Interview eindexamen expositie ‘Licht als geluid”

Afgelopen week was de eindexamen expositie van de Willem de Kooning Academie waar ik mijn eindexamenwerk / video installatie ‘Licht als geluid’ presenteerde. Bij de opening op vrijdag 29 juni werd ik geïnterviewd door Jan de Bruin van www.ketel.tv. Zie hieronder het interview:

16 mei 2012#

Videoinstallatie plan voor eindexamen

Voor mijn eindexamen ben ik ook bezig met een videoinstallatie over licht. Zie hieronder het idee dat ik uit wil voeren!
Elk scherm/letter heeft zijn eigen videoinput/output en eigen audiospoor. Deze vormen samen 1 soort videoclip. Als bezoeker van deze installatie heb je invloed op welk spoor er afgespeeld wordt en hoe deze clip uiteindelijk gaat klinken. Als alles goed gaat, dit laatste is nog in ontwikkeling.

15 mei 2012#

Een korte documentaire over een jonge kunstenaar die een iets heeft met de kleur blauw. Aan de kijker te ontdekken wat er met hem gebeurd tijdens dit korte document

15 mei 2012#

MEER RUIS

Voor Conny Jansen Danst heb ik de visuals gemaakt op het LOGO RUIS. Aansluitend hierop werden gedurende de avond foto’s van de bezoekers van de voorstelling geprojecteerd op de letters, zodoende deze zich met de voorstelling konden indentificeren. Dit was een 4 daags evenement in Theater De Gouvernestraat te Rotterdam (9 – 13 mei 2012)

14 mei 2012#

Voor het Pakhuis Festival ben ik resident VJ en bij elk event maak ik elke keer een nieuwe vorm van een video installatie. Voor het Pakhuis festival op 31 maart 2012 heb ik het logo van Pakhuis nagemaakt en daar mijn video/vj projecties op toegepast. Daarnaast heb ik ook andere elementen toegepast die in de huisstijl zitten, zoals de kubussen die erboven hangen. In toekomstige versies van dit festival zal dit enkel meer worden uitgebreid.